WELKOM BIJ FOKKER ZOEKT RUITER

Waar fokkers / eigenaren en ruiters worden samengebracht en begeleid

Een vernieuwend project om sportpaarden van fokkers en/of eigenaren door jonge (amateur) ruiters onder begeleiding op te laten leiden tot een hoger niveau .

 

De fokverenigingen Studieclub Ysselsteijn en Rijpaardenfokvereniging Limburg organiseren onder auspiciën van Stichting Sportpaardenfokkerij Limburg het project Fokker zoekt Ruiter. Het doel is om enerzijds fokkers/eigenaren te ondersteunen in het laten rijden van hun jonge paarden en anderzijds nieuwe jonge ruiters te ondersteunen bij het vinden van goede jonge paarden om te rijden. Fokker zoekt Ruiter zorgt daarbij voor objectieve begeleiding van de nieuw gevormde combinaties en zet zich in om fokker/eigenaar, ruiter en paard naar een hoger niveau te begeleiden.

 

Fokker zoekt ruiter seizoen 6 2022/2023 is tot volle tevredenheid van ruiter en fokkers/eigenaren afgesloten met een eindpresentatie.
Daar werd aanschouwelijk gemaakt dat zowel de jonge ruiters als de jonge paarden onder begeleiding van instructeurs en de projectleider een enorme positieve ontwikkeling hadden doorgemaakt.

 

Fokker zoekt ruiter seizoen 7 2023/2024 is het project op soortgelijke wijze worden voortgezet en enigszins opgeschaald. Het aantal springcombinaties is van 10 a 15 ruiters gegaan.
De combinaties werden begeleid door onze projectleider Teun Schripsema en zijn naast enkele studieavonden, 2 wekelijks centraal getraind door Johan Bergs.

 

Mede dankzij financiële ondersteuning door een bijdrage van het SCM-Fonds ruitersport Stichting(seizoen 7, 2023-2024), Limburg Paardensport, KNHS, KWPN en LVV zijn de eerste vijf projectjaren dan ook succesvol afgesloten.