Deelnemer verhalen

Tijdens fokker zoekt ruiter seizoen 7 vroegen wij de deelnemers om een stukje over zichzelf te schrijven, hier kwamen zeer leuke verhalen uit en hebben wij gepubliceerd tijdens seizoen 7 via onze social media kanalen. De foto's zijn gemaakt door Michele fotografie.

Michele Fotografie

Tygo craenmehr

“Tygo craenmehr” is onze enige jongen die deelneemt aan ons project van fokker zoekt ruiter. Tygo is 18 jaar en is met zijn huidige paard halverwege het seizoen ingestroomd. Tijdens het instromen aan onze 7e editie was zijn knappe schimmel merrie alleen zadelmak. Ze doet haar naam ook eer aan “prinzess”van de meulewiek. Deze merrie is 4 jaar oud en haar afstamming is Kannan Jr x Voltaire x Burggraaf. Tygo zijn doel is dat hij aan het einde van het project met zijn paard prinzess een wedstrijd gereden heeft. Tygo en Prinzess hebben een uitdagend doel, maar met toewijding en hard werken kunnen ze zeker succes behalen. Met zo’n mooie afstamming heeft Prinzess zeker potentie. Veel succes voor Tygo en Prinzess in hun verdere training en wedstrijden!

Daphne Peeters

Daphne is 18 jaar, heeft veel ervaring bij de pony’s 1.00/1.10m springen en Z1 dressuur. Wat zal het voor jou een spannende stap zijn geweest om de overstap te maken van pony’s naar paarden, Daphne! Het “Fokker zoekt Ruiter” programma lijkt een geweldige kans te zijn geweest voor jou om ervaring op te doen met paarden op wedstrijdniveau. Met Okay de 5jarige ruin Cornet du Lys X Ambler Gambler, afkomstig van Leon Thijssen, heb je zeker een veelbelovende partner om mee te werken. Het doel om een paar oefenwedstrijden met hem te rijden klinkt als een uitstekend plan om jullie samenwerking te versterken en je voor te bereiden op verdere uitdagingen in de paardensport. Veel succes en plezier met jullie avontuur!

Isa Snijkers

Wat vinden wij het geweldig dat jij “Isa Snijkers” meedoet aan Fokker Zoekt Ruiter met het paard Perfect Balia PJ! Perfect Balia PJ is een 4jarige merrie van Gaspahr X Quantum en gefokt door Peter Jaspers & Eddy Buelens die tevens ook de eigenaar zijn van Perfect Balia PJ. Perfect werd in augustus/september zadelmak gemaakt en in oktober liep ze haar eerste les! Het lijkt erop dat jullie ondertussen al een mooie band hebben opgebouwd en veel vooruitgang boeken samen. Het vinden van ontspanning is inderdaad cruciaal voor het verbeteren van jullie prestaties in het parcours. Veel succes met jullie doelen, ik ben ervan overtuigd dat jullie een geweldige combinatie zullen zijn!

Anouk Dins

Anouk Dins is 23 jaar oud en heeft ervaring tot het B-niveau in paardensport. Odin van Sprundel is een 5-jarig paard, gefokt uit Verdi en Concorde, en heeft al enkele sprongetjes gemaakt voordat ze aan het project begonnen. Samen hebben ze al hun eerste B-parcours gesprongen, maar het doel is om dit met meer controle te kunnen doen. Met consistentie, training en focus op techniek kunnen jullie dit doel zeker bereiken!

Frederique Hermans

“Dit is Frederique” zij rijd mee met Painted twice, een 4jarige merrie van Zambesi x Nabab de reve en in eigendom van Eric Baeten. Wat geweldig dat je de kans hebt gekregen om met Painted Twice te mogen samenwerken! Het lijkt erop dat jullie al aardig wat vooruitgang hebben geboekt sinds jullie eerste les in december. Daarvoor hadden jullie enkel wat lagen kruisjes en een cavalleti geoefend. Ondertussen hebben jullie de eerste oefenwedstrijd al gereden. Veel succes met jullie verdere training en de komende wedstrijden!

Elisa Vaessen

Wat een geweldige comeback in de paardensport, Elisa! Het is super om te horen hoe jij en Motime H.V. zo’n sterke band hebben opgebouwd en samen zo’n indrukwekkende prestaties hebben neergezet, vooral gezien jouw herstart in september 23’ na een pauze van 4,5 jaar. Voordat Motime H.V. zadelmak was had ze haar derde veulen gekregen. Samen zijn jullie gaan trainen van parcoursen en reed dit duo op 4 november hun eerste oefenwedstrijd in de klasse 70/80 cm. Hun Fokker Zoekt Ruiter seizoen startte op 6 november. Motime H.V is geboren in 2017, en de vader is Nubalou W.Z.

Het is duidelijk dat jullie hard hebben gewerkt en dat jullie in korte tijd veel succes hebben behaald. Het winnen van drie dekens in vier weken en het behalen van de derde plaats bij het Limburgse kampioenschap zijn echt indrukwekkende mijlpalen. En het feit dat je hebt mogen rijden op het Nederlands kampioenschap in Ermelo is een ervaring om nooit te vergeten. Het doel om 1.10 of 1.20 te rijden bij JIM klinkt ambitieus maar zeker haalbaar gezien jullie progressie tot nu toe. Blijf zo doorgaan geniet van alles wat op jullie pad komt en veel succes met jullie toekomstige wedstrijden!

Anke Neessen-van Oerle

Anke Neessen-van Oerle rijdt de zesjarige Noriane, een merrie die afstamt van ‘Tangelo van de Zuuthoeve’. Noriane is een eigen gefokte merrie, voortgekomen uit haar vader’s voormalige Numero Uno fokmerrie, Toscane (Elite, preferent, prestatie). Uit Toscane zijn al meer dan zes paarden voortgekomen die op een niveau van 1.30m of hoger presteren. Anke heeft al vier nakomelingen van Toscane opgeleid, waaronder een ruin genaamd Dollar Boy O (v. Upgrade) die eerder op 1.50 meter niveau liep.

Noriane werd in januari 2022 zadelmak gemaakt en na een paar weken rijden kreeg ze in juni 2022 een merrieveulen van Aristoteles, dat momenteel thuis wordt opgefokt. Eind oktober 2022 werd Noriane weer gezadeld en begon ze aan haar eerste Fokker Zoekt Ruiter avontuur 2022-2023. Anke heeft ervoor gekozen om nog een jaar deel te nemen aan Fokker Zoekt Ruiter 2023-2024 om samen met Noriane verder te trainen. Noriane staat bekend om haar fijne karakter en Anke heeft al heel wat kilometers gemaakt in haar witte rijbroek. Anke en Noriane werken nu veel aan ontspanning, ritme en vertrouwen. Wij wensen Anke veel succes in de toekomst met Noriane!

Danique Joosten

Dit is Danique! Zij heeft de overstap gemaakt van pony’s naar paarden en doet nu mee aan het “Fokker Zoekt Ruiter” programma met Vervaldi vd Horst Z. Vervaldi vd Horst Z is een 4,5 jarige ruin van de afstammeling Verdi x Cassini II. Het klinkt alsof jullie al aardig op weg zijn met het rijden van oefenparcoursen en zelfs al een keer in de dressuurring zijn verschenen. Het is geweldig dat je de kans hebt gekregen om met zo’n fijn paard deel te nemen aan dit programma, en het is heel mooi dat je de fokker, meneer Smeets, wilt bedanken. Ik wens je heel veel succes met het behalen van je doel om aan het einde van het programma een BB/B parcours te kunnen rijden met Vervaldi!