Studio paradepaard - De podcast

In deze bonusaflevering van Studio Paradepaard gaan we het hebben over het traject Fokker zoekt Ruiter. Vandaag zijn wij op bezoek bij vicevoorzitter van het project, Jan Winkelmolen.

Tijdens het Symposium in 2017 werd bekend dat de vraag naar de link tussen de fokkerij en de sport groot was. Dit was de aanleiding van het traject Fokker zoekt Ruiter. Het doel van dit programma is om jonge paarden onder te brengen bij goede amateur ruiters om zo succesvolle combinaties te realiseren.

Door middel van begeleiding, logboekregistratie en nulmetingen, worden fokker én ruiter zo goed mogelijk gefaciliteerd om uiteindelijk het beste resultaat eruit te halen. "Bij de eindpresentatie is het ieder jaar weer bijzonder mooi om te zien hoe goed de combinaties het doen", vult Jan aan als hoogtepunt van het programma.

Er schuiven meerdere gasten aan om ervaringen te delen. Peggy Nillesen vertelt hoe zij als amazone de match heeft gevonden en hoe zij de dit ervaart. Ook fokker Peter Verdellen schuift aan én we spreken instructeur Dave Maarssen over de begeleiding rondom dit mooie project. 

Studio paradepaard - de podcast luister je hier