WELKOM BIJ FOKKER ZOEKT RUITER

Waar fokkers / eigenaren en ruiters worden samengebracht en begeleid

Een vernieuwend project om sportpaarden van fokkers en/of eigenaren door jonge (amateur) ruiters onder begeleiding op te laten leiden tot een hoger niveau .

De Fokverenigingen Studieclub Ysselsteijn en Rijpaardenfokvereniging Limburg organiseren onder auspiciën van Stichting Sportpaardenfokkerij Limburg het project Fokker zoekt Ruiter.

Het doel is om enerzijds fokkers/eigenaren te ondersteunen in het laten rijden van hun jonge paarden en anderzijds nieuwe jonge ruiters te ondersteunen bij het vinden van goede jonge paarden om te rijden. Fokker zoekt Ruiter zorgt daarbij voor objectieve begeleiding van de nieuw gevormde combinaties en zet zich in om fokker/eigenaar, ruiter en paard naar een hoger niveau te begeleiden.

Fokker zoekt ruiter seizoen 6 2022/2023 is tot volle tevredenheid van ruiter en fokkers/eigenaren afgesloten met een eindpresentatie.
Daar werd aanschouwelijk gemaakt dat zowel de jonge ruiters als de jonge paarden onder begeleiding van instructeurs en de projectleider een enorme positieve ontwikkeling hadden doorgemaakt.

Tijdens Fokker zoekt ruiter seizoen 7 2023/2024 is het project op soortgelijke wijze voortgezet en enigszins opgeschaald. Het aantal springcombinaties was van 10 a 15 ruiters gegaan.
De combinaties werden begeleid door onze projectleider Teun Schripsema en zijn naast uitstapjes, clinics en informatie avonden, 2 wekelijks centraal getraind door Johan Bergs.

Mede dankzij financiële ondersteuning door een bijdrage van het SCM-Fonds ruitersport Stichting(seizoen 7, 2023-2024), Limburg Paardensport is seizoen 7 afgerond. 

Ook danken wij de KNHS, het KWPN en LVV wegens hen zijn de eerste 7 projectjaren succesvol afgesloten.

Het doel van het project:

Fokkers en eigenaren begeleiden in het laten rijden van hun jonge paarden tot meerwaarde. Deelnemende paarden moeten goed rijdbaar zijn in groepsverband en voldoende talent hebben.

Jonge ruiters trainen en de beschikking geven over talentvolle paarden. Deelnemende ruiters moeten ervaring vanaf L niveau, maar bovenal de ambitie en tijd hebben om paarden op te leiden. Ook reeds bestaande combinaties kunnen deelnemen. Beoordeling van geschiktheid van paard en ruiter door de projectleiding en bestuur.

De activiteiten voor ruiters en eigenaren:

  • 2 wekelijkse springlessen in de Vosberg te Helden
  • IBOP
  • Voortgangsgesprekken ( minimaal maandelijks )met ruiters en eigenaren door projectleider
  • Groeps clinics voor ruiters en eigenaren over o.a.
  • Trainingsopbouw
  • Beoordeling van exterieur, beweging en vrijspringen
  • Dier geneeskundige en verzorgingsonderwerpen
  • Spring clinic door een topruiter
  • Afsluitende presentatie avond met bekende springruiter
  • Fotoshoot door Michele Fotografie